17 Temmuz 2009 Cuma

AH GEMİDE BİZDE OLAYDIK................



Uykusuz geçen bir gecenin ardından sabah saatlerinde bir iki saatte olsun uyudum. Kahvemi içmek üzere balkona çıktım ve o muhteşem gemiyi gördüm iskelede.İnsan ister istemez ah o gemide bende olsaydım şarkısını otomatik olarak söylemeye başlıyor.O ne muhteşem o ne güzel o ne ne nasıl bişey o yaaa.Neyse bu arada yatırılması gereken faturalarımın olduğunu hatırlayarak ki hiç unutmuyoruz unutturmuyorlar zaten düştüm yola.Önce sahilden geminin bir kaç resmini çektim ve sahilde gezinen gemi halkının çoğunun yaşları gereği emekli insanlar olduğuna kanaat getiridim.
Hava nasıl sıcak offf telekoma attım kendimi ohhh buz gibi aldım sıramı oturdum beklemeye başladım.Bekleyen bir sürü insan var tabi ama genelinin yine yaşları gereği emekli amcalar ve teyzelerden oluştuğu gün gibi ortada.Peki bizim emekli annelerimiz babalarımız teyzelerimiz amcalarımız niye böyle gemilerle falan gezmiyorlar.Elbette gidebilen küçük bir kesim vardır.Aldıkları üç kuruş maaşla ucunu başına denk getirerek ay sonunu zor getirebiliyorlarda ondan gidemiyorlar.Ah bi emekliliğim olsun diye uğraş çalış didin bütün gençliğini sağlığını harca.Aldığın üç beş kuruş maaş öde faturaları,mutfak masrafı ev yoksa bide kira ödemek lazım para kaldımı ki yoksa yetmedi borçlanıldımı.
Sonuçta şu an bir çok insan gibi bende aynı mantıkla çalışıp didinmekteyim.Aman bari bi emekliliğimiz olsun.Olsun olsun ki ben de ilerde aldığım maaşla faturalarımı ödemek için sıraya girebileyim değilmiiiii.......Yoksa gemiydi geziydi ne işimiz olur....Neysee Allah devletimize zeval vermesin.......

5 yorum:

Ruh-u meyyit dedi ki...

Bir gemiye binmişiz
Bu dünyada
Dur durak demeden
Gidiyoruz bir ömür boyunca
Bu gemi ne zaman duracak
Bilemiyorum...
Durduğu zaman
Öleceğimizi biliyorum...

özii dedi ki...

ahh o gemiyi bende gördüm , çok güzeldi , önce aklıma titanic geldi , biraz ürktüm ama yinede içinde olmak istedim. Aşk gemisi gibi:))

Maaşlara gelince de kaşık kaşık veriyor Allah razı olsun. Ama O kepçeyi kullanmasa geri alırken çok iyi olacak ...Zor bize gezi filan lüks annem lüks...

dejavu dedi ki...

ah be aplam benim istediğin gemi olsun yaparıs kıs :))) bi leğen lasım ama.... bizi o paklar ancakhehehe....

martılar dedi ki...

Allahtan ümit kesilmez...
Zaten diye diye ...

SMİLENA dedi ki...

ah be güzelim bu emekli maaşlarla ay sonunu zor getiriyorlar.....
hava çok sıcak.kendimi serin sulara atasım var..
güzel bir hafta diliyorum