Şevket-i Bostan yılda sadece bir kaç kez yeme şansımız olan,köklerinden yemek yapılan bir bitki.Dikenli bir ot olup,ayıklaması işkence,yemesi çok güzel ismi ise başlı başına bir karizmadır.Kuzu etiyle pişirilir,zeytinyağlı yapılabilir,salatasıda mükemmeldir.Şevketi bostan Girit yemeğidir.Ot demek kanımca bu yemeğe hakaret durumdadır.Şevketi bostanın yanı sıra radika,kurtinika,marata,ekşi otu,gelincik bahar aylarında sıklıkla tükettiğimiz otlar arasındadır.Baharın başlangıcıyla mutfaklarımıza tanrının en güzel armağanı olarak nitelendirdiğim otlar.Haşladığım otlara eşlik eden zeytinyağ,limon ve sarımsak hııım neffis otsuz bir hayat düşünemiyorum hoşgeldin bahar:))
MALZEMELER
1. 750 gr kadar şevket i bostan
2. 250-300 gr kemikli kuzu eti
3. 1 adet soğan
4. 1 y.k salça
5. 2-3 adet domates
6. tuz
7. zeytinyağı
HAZIRLANMASI
1. Etleri soğanla birlikte iyice kavurun.Salçayı ilave edip çevirin.Küp kesilmiş domatesleri ekleyin.
2. Şevket-i bostanları koyun.Biraz tıkırdatın.
3. Düdüklünün ağzını kapatıp 25 dakika kadar pişirin.
4. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun:)))
2 yorum:
bu türünü bilmiyorum ama zeytinyağlısını ebrumda yemiştim.
Değişik ve güzel bir tat ...
Şevketin bostanına dalıp toplamalı derim :))
o bostanı bir bulsam talan ederim:)
Yorum Gönder