Yapılacak iş çok .Bayrama sayılı günler kala telaşe başlar.Bayram temizlikleri yapılacak,baklava açılacak,zeytinyağlı sarmalar sarılacak,cevizli lokumlar yapılacak,hatta sabah kahvaltısına elde börekler açılacak.Mudanya ve Mudanyalıya özgü bir gelenek vardır. Paskalya çörekleri fırına verilir. O andan itibaren bütün fırınlardan yayılan mis gibi çörek kokusuyla, Mahlep kokuları sarar Mudanya’yı. Rumların döneminden günümüze kadar gelen bayram çöreği (paskalya çöreği)dayanılmaz kokusuyla bayram kahvaltılarının sultanı oluverir.Bir dilim reçelli,bir dilim tereyağlı bir dilim de az tuzlu mihalıç peyniri eşliğinde derkeeen mutlaka çatlama pozisyonunda kalkılır sofralardan....
Maniler çiçeklidir
Birbirine eklidir
Mudanyalı blogcunun bayram daveti
Mutlaka rum çöreklidir:)))
2 yorum:
ayyy yime de yanında yat diyorum :) offf acıktığımı hissettirdi su saat itibariyle:))
Yiii beee:))
Yorum Gönder