20 Şubat 2012 Pazartesi

Bir abdestli tarifte bizden ABDESTLİ KARİDES GÜVEÇ




Sevgili Abim Kara Kalem sağolsun şu hüngür sümük tv.kanallarının birinde izlemiş ve sabah çayımızı bile
abdestli demlememiz gerektiğini kendi pişirdiği ABDESTLİ KURU ve ABDESTLİ SOMON tarifleyle anlatmıştı bizlere.Allahtan o gün yazısını okumuşum yoksa benim kapuska cenabet gidecekti.Malum adamlar haklı yahuuu gün boyu cenabetlik yakamı bırakmıyor.Daha da abdestsiz yumurta haşlamam yani.Eh bu günde bi karides güveç niyetine girdim.Niyet ettim karideslerimi güveçte pişirmeye deyip başladım karideslerimin abdestini aldırmaya.3 kere eller,3ağız,3burun,3kollar,3baş,3 ense, 3 kulaklar,(allahtan küpe şeyleri yokta bide kulak deliği faslı geçmedik)3ayaklar.Tabi biraz zaman alıyor ama eh artık.efem abdestini aldırdığımız karideslerimizi kabuklarından ayıklıyoruz.Bu arada tarifimi yarım kg.karidesten yapıyorum.Ayıkladığımız karidesleri 2 çorba kaşığı sirke ilave ettiğimiz 1lt. kadar suda az birşey haşlıyoruz.Böylece karideslerde koku olmuyor. Tavada bir miktar tereyağ ile 2 adet domatesi (kabuları soyulup küp doğanmış)kavuruyoruz.10 adet mantarıda yıkayıp doğrayarak ilave ediyoruz.Birkaç diş sarımsakla birlikte karideslerimizide ekliyoruz.Tuzunu ilave edip bir kaç taşım fokurdattırıveriyoruz.Pişmeye yüz tutan yemeğimizi güveç kabına alıyoruz  orta sıcaklıkta ki fırına veriyoruz bi 10 dakikada orada piştikten sonnraaaa üzerini rendelediğimiz kaşar peyniri ile kaplıyoruz.Kaşarlar eridiğinde yemeğimiz servise hazırdır.Afiyet şeker olsun:)

1 yorum:

parka dedi ki...

:))) sen var ya canımsın.